oefentherapie duizeligheid

Neuritis Vestibularis

Een neuritis vestibularis is een ontsteking van het binnenoor of de evenwichtszenuw. De aandoening begint met hevige duizeligheid, waarbij de eerste dagen zo heftig kunnen zijn, dan men nauwelijks uit bed kan komen. Vaak gaat het gepaard met misselijkheid en overgeven. Een hoofdbeweging doet de duizeligheidsklachten toenemen. Vaak nemen de klachten binnen een week af. Wilt u direct een ervaren oefentherapeut spreken?

Maak een afspraak

Oorzaak van een neuritis vestibularis

Een neuritis vestibularis wordt vermoedelijk veroorzaakt door een virus. Klachten bij Neuritis Vestibularis gaan na een aantal dagen tot weken over. De klachten verminderen, maar u kunt zich nog langere tijd instabiel, duizelig en onzeker voelen. Ook kan u klachttoename in het donker ervaren en ook kan het problemen geven om te focussen terwijl u beweegt of uw hoofd beweegt.

De behandeling van restklachten van een neuritis vestibularis.

Zodra de klachten minder worden is het belangrijk om weer te gaan bewegen. Dit bevordert het herstel. Als restklachten aanhouden kan vestibulaire therapie of vestibulaire revalidatie herstel bevorderen.
Lees verder over de aanpak bij vestibulaire revalidatie.

Duizeligheid behandelen middels oefentherapie

Er zijn verschillende behandelingen tegen duizeligheid. Bij een neuritis vestibularis gaan we eerst onderzoeken we met welke bewegingen of activiteiten u moeite heeft om dan met vestibulaire oefentherapie uw klachten te verminderen. Maak direct een afspraak of neem contact met mij op voor meer informatie.

Maak een afspraak